Veelgestelde watervragen
Navigeer naar de juiste categorie
Gezondheid
Hoe zou je jullie waterkwaliteit vergelijken met die van een Brita-filtersysteem?
Er zijn een aantal grote verschillen tussen een Brita-filter en een MyFontinet®-filter. Met betrekking tot de waterkwaliteit heeft de MyFontinet® betere resultaten en er is ook een groot verschil in capaciteit en dus kostprijs. We schreven er een blog over met meer informatie.
Wat kan er precies uit het water gefilterd worden?
Het korte antwoord: de mineralen geraken door onze Myfontinet®-filter, de schadelijke stoffen niet. De membraan microfilter met poriën van 0,15 µm (0,00015 mm) verwijdert uit kraantjeswater 99,99% van alle bacteriën en schadelijke afvalstoffen zoals chloor, pesticiden, asbest en medicinale resten. De uitgebreide retentietest kan je hier verder raadplegen, vanaf pagina 9 vind je specifieke uitleg over de pharmaceuticals.
Worden hormonen in kraantjeswater tegengehouden door de MyFontinet® filter?
Dat zijn we aan het onderzoeken. Het meten van hormonen in kraantjeswater is geen sinecure en er is nog geen Europese regelgevende norm voor hormonen in leidingwater. De watermaatschappijen zeggen er het volgende over: Sporen van hormonen zijn gevonden in oppervlaktewater, maar niet in leidingwater omdat het water vóór de distributie wordt behandeld. In het afvalwater dat we afvoeren zitten lage concentraties van hormonen. Daar maken we echter geen drinkwater van. Wat uit je kraan komt is dus perfect veilig.
Is het gefilterde water van MyFontinet® geschikt voor babyvoeding?
Ja, als je leidingwater bepaalde lage mineraalwaarden heeft. Voor baby's wordt aangeraden om mineraalarm water te gebruiken en bacteriën volledig te vermijden. Dit omdat de nieren nog in ontwikkeling zijn. Onze filter houdt alle bacteriën tegen dus dat is helemaal veilig. Onze filter laat ook de mineralen doorstromen. Het belangrijke om hier te weten is dat er zowel goede, als slechte mineralen zijn. De goede mineralen wil je natuurlijk wel in het water (zoals calcium en magnesium). Het advies om lage mineraalwaarden te gebruiken voor baby's is gelinkt aan de slechte mineralen zoals natrium, nitraten en nitrieten (Slecht voor mensen, voor planten zijn dit net voedingsstoffen). De waarden die de Hoge Gezondheidsraad hanteert zijn deze: droog residu < 500 mg/l - nitraten < 25 mg/l - nitrieten < 0.1 mg/l - natrium < 50 mg/l - fluor < 1 mg/l. Hoe weet je wat er in jouw leidingwater zit? Hier vind je de geteste waterwaarden in jouw gemeente terug. Of je laat het water testen door een labo. Geaccrediteerde labo's vind je hier.
Is flessenwater altijd gezond?
Nee. Wist je dat heel wat plastic flessen gewoon gevuld worden met kraantjeswater? Daar zitten dus dezelfde schadelijke stoffen in als kraantjeswater, met daarbovenop mogelijks BPA en véél microplastics. (De WHO testte dat in 90% van alle plastic flessen water microplastics zitten). Zijn flessen met "bronwater" dan beter? Er zijn maar 13 bronwaters officieel erkend om in de Belgische handel te verkopen. Alle andere zijn dat dus niet. Als het plastic flessen met bronwater zijn: opnieuw heel veel microplastics die je binnenkrijgt, het water is gezond maar de fles vervuilt het. Glazen flessen met bronwater dan? De enige variant die qua gezondheid het best in de buurt komt van MyFontinet® gefilterd kraantjeswater. Dat kost je wel 100 tot 200 maal zoveel geld en dan hebben we nog niets over het sleurwerk gezegd (oeps, nu wel!).
Is het VITO vergelijkbaar met TNO in Nederland?
Het Vito is inderdaad vergelijkbaar met het TNO in Nederland met dezelfde missie en doelen.
Smaak
Haalt de MyFontinet® filter chloorsmaak uit het water?
Ja. Chloor en alle andere schadelijke stoffen in kraantjeswater worden door de MyFontinet® uitgefilterd.
Smaakt gefilterd water beter?
Ja. De smaak van water wordt door allerlei factoren bepaald, waaronder je smaakpapillen. Maar ook wat er in je water zit, bepaalt veel van de smaak. De hoeveelheid aan mineralen speelt een rol voor de smaak, maar ook bijvoorbeeld chloor proef je. De MyFontinet® filter laat de mineralen door en houdt de schadelijke stoffen (zoals chloor) tegen. En dat proef je dus inderdaad. De smaak wordt er zachter door. Geef ons een seintje als je eens wil proeven!
Smaken koffie en thee anders met gefilterd water?
"Ja. Een kop koffie bestaat voor 98% uit water, thee bijna 99%. De smaak wordt dus heel erg bepaald door het water dat je ervoor gebruikt. De smaak van water is van allerlei factoren afhankelijk. De hoeveelheid aan mineralen bijvoorbeeld, alsook de hoeveelheid chloor in ongefilterd kraantjeswater. De MyFontinet filter laat de mineralen door en houdt de schadelijke stoffen (zoals chloor) tegen dus je koffie en thee gaan er zeker beter door smaken. Geef ons een seintje als je eens wil proeven!
"
Milieu
Welke impact heeft flessenwater op onze planeet?
De milieueffecten van flessenwater zijn zo enorm groot. Plastic vervuilt, de productie van flessenwater kost hopen energie én water. (Er is meer dan 6 liter water nodig om een anderhalve liter waterfles te produceren en af te koelen). Per 10 waterflesjes worden er maar 3 echt gerecycleerd. De andere 7 blijven achter op het stort of in de natuur. Bovendien vermindert de kwaliteit van het plastic elke keer dat het wordt gerecycleerd, wat meer microplastics oplevert. Water drinken via MyFontinet® heeft 33 keer minder impact op het klimaat dan flessenwater. De resultaten vind je terug in onze LCA studie. Meer info over de milieu-impact van flessenwater vind je op onze blogpagina.
Is gefilterd water beter voor het milieu dan flessenwater?
Ja! Flessen maken, vervoeren, recycleren (als dat al gebeurt, want 7 op de 10 plastic flesjes belanden op het stort of in de natuur) kost hopen energie en levert enorm veel vervuiling op. Flessenwater heeft in vergelijking met gefilterd water een veel grotere impact op het milieu. Je leest er meer over op onze blogpagina. Voor MyFontinet® lieten we extern en onafhankelijk het verschil berekenen: de impact op het klimaat van MyFontinet® gefilterd drinkwater is 33 keer beter dan natuurlijk bronwater van wegwerp petflessen.
Is gewoon kraantjeswater niet beter voor het milieu dan gefilterd kraantjeswater?
Ja, gewoon kraantjeswater is beter voor het milieu dan gefilterd kraantjeswater. Een filter produceren kost ondanks alle inspanningen nog steeds energie. Maar wij geloven dat het filteren van schadelijke stoffen voor onze gezondheid doorslaggevend is in de keuze om toch voor een waterfilter te kiezen, die op een duurzame manier geproduceerd en gerecycleerd wordt natuurlijk. De MyFontinet filter is recycleerbaar, een jaar te gebruiken en de behuizing is van duurzaam materiaal gemaakt. Gefilterd kraantjeswater is de enige optie die voor het milieu, je gezondheid én je portemonnee samen het best is.
Kalk
Kan ik de filter gebruiken in combinatie met een ontkalker?
"Ja, kan perfect.
"
Verwijdert de MyFontinet® filter ook kalk?
MyFontinet® haalt kalk uit het water, maar niet zoveel als een ontkalker. Je kan het wel in combinatie met een ontkalker gebruiken. Het doel van deze filter is gezond drinkwater filteren door schadelijke stoffen uit het kraantjeswater te halen. Kalk is geen schadelijke stof voor de mens dus daarom dat onze filter dat er ook niet helemaal uitfiltert.
Is kalk in het water een probleem?
Voor mensen is kalk in het water geen probleem. Integendeel, kalk (calcium) is nodig voor de vorming van tanden en botten en speelt samen met magnesium een belangrijke rol in ons zenuwstelsel. Maar, mensen krijgen calcium vooral binnen via voeding. Als je machines dus niet zo blij worden van de kalk in je kraantjeswater, kan je een ontkalker perfect combineren met de MyFontinet® filter. Waarom niet alleen een ontkalker? Omdat die de kalk er wel uithaalt, maar de andere schadelijke stoffen niet. Lees meer over de schadelijke stoffen in kraantjeswater via deze blog. Kalk laat onze filter in het algemeen niet sneller verstoppen.
Is er kalkaanslag aan kookpotten, koffiezet, waterkoker als we water gebruiken dat door jullie systeem gezuiverd is ?
MyFontinet® haalt kalk uit het water, maar niet zoveel als een ontkalker. Je kan het wel in combinatie met een ontkalker gebruiken. Het doel van deze filter is gezond drinkwater filteren door schadelijke stoffen uit het kraantjeswater te halen. Kalk is geen schadelijke stof voor de mens, daarom filtert MyFontinet® dit er ook niet helemaal uit.
Filtersysteem
Uit welk materiaal is een MyFontinet® filter gemaakt?
De Myfontinet® bestaat uit twee grote delen: het filterhuis en de filter. Het filterhuis is gemaakt van inox (roestvrij staal), hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in hoogwaardig keukengerief. We kozen hiervoor omdat het sterk is, niet oxideert en gemakkelijk is in onderhoud. De filter zelf bestaat uit een koolstofblok en een membraanfilter.
Zit alles in één pakket?
We hebben drie pakketten. In alle pakketten is een filterhuis en een filter meegeleverd. Verschillend per pakket is het kraantje en de aansluiting. Het Pure pakket wordt aangesloten op je bestaande kraan. Hier zit alles in het pakket om aan te sluiten op een standaard-keukenkraan (met een draadaansluiting van 21,7 mm mannelijk of 23,9 vrouwelijk). Het tweede pakket is de MyFontinet® Classic. Die sluit je onder de gootsteen aan. De leiding tussen de filter en de kraan zit in het pakket. Dan moet je nog de filter met de waterleiding verbinden. Daarvoor heb je een T-stuk en een verbindstuk nodig. We weten niet hoe de leiding er bij jou uitziet. Hier is ook geen algemene standaard voor, daarom zit dit niet in het pakket. Hetzelfde voor het DIY pakket met dat verschil dat hier ook geen kraan bijzit. Roep de hulp in van een handige harry in de buurt en hij heeft het zo gepiept ;-)
Kan ik zelf mijn kraan kiezen?
Ja, De MyFontinet® DIY is hiervoor geschikt en wordt aangesloten op de koudwaterleiding van de kraan.
Wat zijn de technische afmetingen van de MyFontinet filters?
"De afmetingen van het filterhuis zijn als volgt:
Totale hoogte: 30,5 cm
Diameter van het filterhuis: 9 cm
Breedte van de basis: 10,5 cm
Hoogte van de aansluiting aan de bovenkant: 1 cm
Werkruimte nodig onder de gootsteen is ongeveer: 35 cm (breedte) x 37 cm (hoogte) x 14 cm (diepte).
"
Wat is het debiet van waterfilter bij de standaard waterdruk?
De druk na de filter is 1/4e tot 1/3e lager dan de inkomende druk die normaal ongeveer 4 bar is. Vanaf 1 bar werkt de filter, maar je kan best naar 2 bar streven. Het kan dus ook tot 4 bar.
Kan de duofilter ook regenwater drinkbaar maken?
Als het regenwater van een dak met pannen komt en zuiver wordt opgevangen in een betonnen regenput, dan kan onze filter daar in principe drinkwater van maken. Het water dient dan goed voorgefilterd te worden zodat alle kleine partikels verwijderd zijn. Anders zal onze membraanfilter te snel verzadigen. Het is ook raadzaam om een test van het gefilterde water te laten uitvoeren door een Labo, zoals Labo Derva. Als de parameters goed zijn, dan kan je veilig gebruik maken van gefilterd regenwater.
Onze filter heeft er een tijdje uitgelegen omwille van verbouwingen, nu werkt die precies niet meer, is dat normaal? Kan dat opgelost worden op één of andere manier?
Dat komt meestal omdat je filter verzadigd is. Dat kan vroegtijdig gebeuren wanneer er vuildeeltjes in het water terecht gekomen zijn. Je kan dit euvel oplossen door de filter te vervangen door een nieuwe, wanneer het leidingwater zuiver is. Bij verbouwingen, wegenwerken en lange periodes van inactiviteit, kan je de filter best uit het filterhuis halen en bewaren op een propere droge plaats. Zo voorkom je dat je de filter vroegtijdig moet vervangen.
Filter
Waar moet de gebruikte filter naar toe?
De gebruikte filter kan je bij de aankoop van een nieuwe filter gratis terugsturen. Wij recycleren 'm dan! Zelf aan de slag? Stuur ons een mailtje via support@myfontinet.be.
Is het makkelijk om de filter te vervangen?
Het vervangen van de filter is eenvoudig. Er zijn video's en geschreven instructies voorzien om je te helpen. Makkie dus!
Wanneer moet je de filter vervangen?
De filter moet na 4.000 liter of 12 maanden vervangen worden. Als het water trager uit de filter stroomt, weet je dat je de 4.000 liter nadert. We sturen je 11 maanden na aankoop ook altijd een herinnering om je filter te vervangen.
Hoe moet je de filter juist vervangen?
Het vervangen van de filter is eenvoudig. Er zijn video's en geschreven instructies voorzien om je te helpen. Makkie dus! Houd er rekening mee dat je steeds de filter met de beige rubber-ring onder op de filterhouder gemonteerd worden. De zwarte rubber ring staat nu bovenaan. Zo kan het gefilterde water langs de onderkant wegstromen.
Is er een winkel of verkooppunt?
Nee, nog niet. Vandaag verkopen we enkel via onze webshop. Hou de website wel in de gaten om toekomstige verdelers te ontdekken!
Filtert jullie filter PFOS/PFAS uit het drinkwater
Wij weten nog niet of onze filter PFOS/PFAS verwijderd. Daar is een behoorlijk wetenschappelijke studie voor nodig.
Filtert de kraan ook het water uit een put ? Wat is de jaarlijkse kost van een nieuwe filter?
Ja hoor, onze waterfilter kan ook putwater filteren. Wel heb je een voorfilter nodig omdat anders onze filter te vlug verzadigd. Een filter kost 79 euro per jaar.
De druk van mijn kraan is afgenomen. Er komt een erg kleine en zwakke straal uit, wat moet ik doen?
Dat de filter traag loopt kan 2 redenen hebben: Er is een beetje lucht bij de filter gekomen. Dat kan je oplossen door het water te laten lopen en op de ontluchter te drukken tot er geen lucht meer uitkomt. Als dit het probleem was, stroomt het water terug vlot. Indien het water nu nog niet vlot stroomt, dan is de filter verzadigd. Dat kan wanneer er te veel vuildeeltjes in de wateraanvoer zitten, dat is eerder zeldzaam, maar het komt voor. Het positieve is dan dat de filter perfect gewerkt heeft en alles heeft tegengehouden. Je filter is dan verzadigd en moet vervangen worden.
Wat zorgt er eigenlijk voor dat de filter een beperkte levensduur heeft?
Wanneer er te veel stoffen tegen de koolstofatomen kleven werken de "Vanderwaalskrachten" niet meer. In onze testen bleek de carbonfiltering effectief tot 4000liter.
Welke invloed heeft jullie filter op de pH-waarde?
Onze filter verandert de Ph waarde niet. Dat komt omdat ook de minerale bestanddelen bestanddelen niet verwijderd worden die een invloed hebben op de Ph waarde. Leidingwater heeft meestal een mediaan Ph waarde tussen 7 en 8,5.
Ik woon momenteel in een huis gebouwd voor 1970 met nog loden waterleidingen. Ik gebruik dit water niet om te koken of als drank. Kan de waterfilter dit lood eruit filteren ?
Onze filter kan lood uit het water halen. De studie kan je op deze pagina downloaden: https://www.myfontinet.com/studie . Op pagina 21 staat het resultaat. Het is aan te raden om loden leidingen te vervagen, maar als het niet anders kan is onze filter een goede oplossing.
Als het patroon pas vervangen is, is het water wit, hoe kan dit?
Als je een patroon vervangt, moet eerst de aanwezige lucht door de filter geperst worden. De filter heeft zo kleine poriën (0.15µm) dat er microfijne luchtbelletjes ontstaan. Dat geeft het effect van wit water. Na maximaal enkele dagen gebruik is die lucht verdwenen en zie je enkel nog helder water. Die luchtbelletjes zijn volstrekt onschadelijk en geven geen smaak.
Levering & Garantie
Kan ik mijn bestelling terugsturen indien deze niet op mijn kraan past?
Nee, een bestelling kan je niet terugsturen omdat het niet past. Enkel bij defect kan dat. Twijfel je of de filter op je kraan past, dan sturen we je een hulpstuk op. Past het niet, dan stuur je dit stuk terug. Interesse? Stuur een mailtje naar support@myfontinet.be.
Hoeveel jaar garantie is er op het filtersysteem?
Op het filterhuis geven wij tien jaar garantie. Heb je een probleem? Stuur een mailtje naar support@myfontinet.be.
Wanneer moet je de filter vervangen?
De filter moet na 4.000 liter of 12 maanden vervangen worden. Als het water trager uit de filter stroomt, weet je dat je de 4.000 liter nadert. We sturen je 11 maanden na aankoop ook altijd een herinnering om je filter te vervangen.
Leveren jullie in Europa? Wat kost dit?
Ja, we leveren in Europa. Daar komen extra transportkosten bij. Hoeveel precies? Dat hangt van het adres af. Stuur een mailtje naar support@myfontinet.be en wij berekenen voor jou het juiste bedrag. Verzending binnen België, Nederland en Luxemburg is gratis.
Wat kost verzending binnen België?
Verzending binnen België, Nederland en Luxemburg is gratis.
Wat is de levertijd?
Zodra de betaling ontvangen is, wordt de filter binnen de 4 werkdagen bij jou geleverd.
Installatie
Is een MyFontinet makkelijk te installeren?
We hebben drie verschillende toestellen. De MyFontinet® Pure kan iedereen aansluiten. De MyFontinet® Classic en DIY kan uw installateur of een handig persoon aansluiten. Bij elk type MyFontinet® zit een plannetje met aansluitinstructie.
Werken jullie met plaatsers?
Nee, maar we geven met plezier de benodigde assistentie. Liever geen installatie? De Pure-filter kan je makkelijk op je eigen kraan aansluiten.
Kan de filter ook liggend geplaatst worden?
Nee, voor een goede werking dient de filter rechtop te blijven staan. Dit is belangrijk voor een goede doorstroming van het water.
Waar kan ik de installatieinstructies vinden?
Op elke productpagina staat de installatie manual in het Nederlands. Voor de DIY-filter bestaat er geen handleiding.
Kan de filter ook op de hoofdleiding geplaatst worden?
Het is niet de bedoeling om de filter op de hoofdleiding te plaatsen. Je zou dan je bad vullen met gefilterd water bijvoorbeeld. Onze filter verwijderd bacteriën, microplastics enz en die haal je er best uit op het gebruikspunt. (point of use)
Als deze onder de kraan aangesloten zijn, en we ook een vaatwasser hebben, zal deze dan ook gefilterd water gebruiken? Dit zou niet direct de bedoeling zijn. Hoe gaan jullie hiermee om?
De waterfilter kan inderdaad best enkel voor drinkwater worden gebruikt. Onder de gootsteen kan een aftakking gemaakt worden met een T-stuk en een kraantje. Zo blijven de vaatwasser en waterfilter gescheiden van elkaar en kan je gemakkelijk de filter vervangen.
Is het normaal dat het water eerst troebel is bij eerste installatie?
Dat is volkomen normaal. Dat zijn luchtbelletjes in het water. Dit komt omdat de filter nog niet volledig verzadigd is. Als de filter verzadigd is, wat enkele dagen duurt, ziet het water er weer normaal uit. De smaak blijft hetzelfde.
Passen jullie filters in andere systemen?
Nee, onze filtersystemen hebben een ontluchter nodig, ze passen enkel bij onze systemen dus. Ook andere filters passen niet in de onze.
Werkt jullie filter samen met een waterverzachter?
Ons filtersysteem werkt prima samen met een waterverzachter, zo zal de smaak uitstekend worden.
Kan de fontinet ook in de kelder geplaatst worden op de leiding die naar de keukenkraan gaat?
Het best is de leiding tussen de filter en de kraan zo kort mogelijk te houden om zo weinig mogelijk stilstaand water te hebben. Als het niet anders kan, dan kan je het aansluiten zoals in de vraag en dan de kraan enkele seconden laten stromen voordat je het water gebruikt.
Regenwater
Kan ik ook van mijn waterput drinken met dit systeem?
Dat is mogelijk, maar een test van het water na filtratie op geregelde tijdstippen is noodzakelijk. Er zijn heel wat parameters waaraan zuiver drinkwater moet voldoen en een labotest geeft zekerheid over de kwaliteit. Door overbemesting komt in Vlaanderen veel mangaan, ammoium, kalium, nitriet en nitraat voor in te hoge concentraties, dat moet je dus sowieso checken. Indien de kwaliteit van de grondwaterput niet voldoet kan een regenwaterput een goede optie zijn. Neem zeker contact op bij vragen via support@myfontinet.be.
Zijn deze filters ook geschikt voor de filtratie van regenwater tot drinkwater?
Ja dat kan, maar een labotest van het water na filtratie op geregelde tijdstippen is noodzakelijk. Er zijn heel wat parameters waaraan zuiver drinkwater moet voldoen en een labotest geeft zekerheid over die kwaliteit. Neem zeker contact op bij vragen! support@myfontinet.be
Waar kan ik mijn gefilterd water laten testen?
In elke streek zijn erkende labo's die dat kunnen. In Antwerpen kan dat bijvoorbeeld bij PIDPA en in Limburg bij Labo Derva.
Is het raadzaam om bij het gebruik van putwater als drinkwater een voorfilter te monteren?
Ja, een grof- en fijnfilter zorgen ervoor dat de leidingen en de MyFontinet® filter beschermd worden. Zonder voorfilter zou de MyFontinet® filter te snel verzadigen, waardoor hij vroegtijdig vervangen moet worden.
Werkt jullie waterfiltersysteem ook voor het zuiveren van boorputwater vol met nitrieten?
Onze filter kan geen nitrieten tegenhouden. Je kan het water door een labo zoals http://www.laboderva.be/ laten controleren of je onder de norm zit. Indien dat het geval is kan je toch onze filter gebruiken om andere stoffen te verwijderen, zie: https://myfontinet.com/page/duofilter Nitrieten kan je filteren met een systeem van omgekeerde osmose https://nl.wikipedia.org/wiki/Omgekeerde_osmose maar omdat je dan puur H2O als resultaat krijgt, kan je best mineralen toevoegen. Een heel gedoe dus. Zelf beschikt mijn huis niet over leidingwater en zitten er ook nitrieten in mijn oppervlakteputwater. Wij hebben dat opgelost door regenwater van het dak op te vangen in 2 betonnen putten van 10000 liter elk. Dat water gaat door een eenvoudige groffilter- karbon-voorfiltratie en daarna door de MyFontinet filter. Dat water heb ik getest en is perfect lekker drinkwater.
Hoe kan ik water uit een regenton filteren?
Water uit een regenton kan je filteren door een elektrisch pompje aan te sluiten. Het water dat uit het pompje komt kan aangesloten worden op het MyFontinet filterhuis.
Vakantie
Werkt de filter ook in een mobilhome of camper?
Ja het werkt ook perfect in een mobilhome of camper. Let er wel op dat je de filter niet liggend, maar staand installeert voor een optimale werking.
Is de filter ook bruikbaar in een buitenverblijf of tweede woning waar maar een paar maanden per jaar verbleven wordt?
Ja, de MyFontinet® filter kan ook hier perfect gebruikt worden. Het is zelfs een goed idee want stilstaand water is een bron van bacteriën. Bacteriën die je er dus uithaalt met onze filter. Wanneer je weet dat je de filter langer dan enkele weken niet zal gebruiken: verwijder de filter en laat hem uitdrogen op een stofvrije plaats. Monteer de filter terug voor ingebruikname, ontlucht het filterhuis en laat het water 30 seconden stromen. De filter is nu terug klaar voor gebruik. Wanneer je onverwacht de filter enkele weken niet hebt gebruikt: verwijder de filter en leg hem enkele minuten in water van 70 graden. Niet minder dan 65 en niet hoger dan 75 graden. Reinig het inox filterhuis met azijn en spoel het daarna goed uit met water. Plaats de filter terug, ontlucht het filterhuis en laat de filter 30 seconden stromen voor gebruik.
Prijs & vergelijken
Is gefilterd water duurder dan flessenwater?
Nee! Veel en veel goedkoper zelfs. In Vlaanderen kost 1.000 liter uit de kraan gemiddeld 4,3 euro. Met een MyFontinet® filter kan je 4.000 liter filteren en 1 filter kost 79 euro. Rekensommetje: 4.000 liter water = 17,2 euro voor het water dat uit je kraan komt + 79 euro voor onze filter = 96,2 euro voor 4.000 liter water. Oftewel 0,02 cent per liter. Da's wat anders dan die 2 euro voor een plastic fles aan de kassa hé? (En zelfs als het nog maar 1 euro voor 5 liter is, kost het nog tien keer meer)
Hoe vergelijk ik de prijs met andere waterfilters?
Om de prijs te vergelijken, moet je drie dingen weten: de aankoop van het systeem (eenmalige kost), de prijs van een filter en na hoeveel liter je de filter moet vervangen. De MyFontinet® filter kost 79 euro, waar je 4.000 liter (of 1 jaar) mee verder kan. Ter vergelijking 1 Brita MAXTA filter kan maximaal 100 liter filteren en kost iets van een 5 euro. Om 4.000 liter te filteren, kost het je dan 200 euro. Maar dan heb je het nog niet over de waterkwaliteit...
Hoe vergelijk ik waterfilters en waar moet ik op letten?
De zoektocht naar een kwalitatieve waterfilter is niet makkelijk. Je vindt overal andere termen en iedereen belooft "kwalitatief water". Maar wat is kwalitatief water nu echt en waar moet je verder nog op letten? We schreven er een blog over. Samengevat: mineralen moeten nog in het water zitten zitten, de schadelijke stoffen niet meer, de prijs per liter is belangrijk, alsook de capaciteit en recyclage van de filter.
Wat is het verschil tussen een Brita en een MyFontinet filter?
Er zijn een aantal grote verschillen tussen een Brita filter en een MyFontinet® filter, waaronder de waterkwaliteit, de prijs en het gebruiksgemak. (Ja, we scoren op alle punten beter. Trots!) Een uitvoerige vergelijking en een onderbouwde uitleg waarom MyFontinet® beter is dan een Brita filter vind je hier.