5 redenen om kraantjeswater te drinken 

Nog niet helemaal overtuigd van kraantjeswater? Wij proberen het graag nog eens! Want voor elk probleem is een oplossing. Lees hier onze 5 redenen om voor kraantjeswater te kiezen, en dus niet voor flessenwater te kiezen. 
 

Maak van water drinken een gezonde gewoonte 

Komt de 'Eerst water de rest komt later' slogan je bekend voor?Klopt! De helende eigenschappen van water - zowel op je huid als tijdens het drinken - zijn wetenschappelijk bewezen. Maar... waarom drink jij dan nog steeds frisdrank?
 
Stock image and text block

8 tips voor een betere focus tijdens het studeren 

Moet het nog gezegd, water is één van de belangrijkste bouwstenen in je lichaam. Als student heb je echt baat bij een glaasje heerlijk, puur water. 8 voordelen:
  • Je bent minder snel moe.
  • Het verbetert je gemoed
  • Doordat je lichaam niet uitdroogt heb je minder kans op hoofdpijn of migraine.
  • Ook blijf je langer geconcentreerd.
  • Je gewicht daalt doordat het je eetlust onderdrukt. 
  • Spoelt sneller gif- en afvalstoffen weg (zweet, urine).
  • Weg met die slechte adem (minder bacteriën).
  • Water hydrateert je huid, ze wordt en voelt gezonder.

Door het drinken van water stijgen jouw eindcijfers dit jaar misschien wel?! Succes aan alle studenten!
Voor kotstudenten is er de MyFontinet® Pure. Dit opzetmodel is in enkele minuten aansluitbaar op je kraan.

Taste. is. Key.

Voor water, koffie & thee Lovers

Kraantjeswater versus flessenwater

Deze video maakt de vergelijking tussen kraantjeswater en flessenwater. Het hoeft geen betoog, kraantjeswater is de grote winnaar! Dagelijks gooien we in Europa miljoenen(!) flesjes weg. Een groot deel hiervan zijn plastic waterflesjes. Deze belasten het milieu enorm. Voor het produceren van 1 flesje heb je 0,25 liter olie nodig én het zorgt voor 500 keer meer CO2 uitstoot.

Een MyFontinet® waterfilter zorgt ervoor dat alle bacteriën en resten van vaste afvalstoffen - die zich nog in het water zouden kunnen bevinden - gegarandeerd weg gefilterd worden door de combinatie van koolstof en membraantechnologie.
Bron video: Krnwtr.nl

35% van de Belgen drinkt nooit kraantjeswater

35 procent van de Belgen drinkt nooit kraantjeswater, omdat ze de kwaliteit niet vertrouwen. Flessenwater is nochtans gemiddeld 50 keer duurder ten opzichte van kraantjeswater.

MyFontinet combineert de beste zuiveringstechnieken - Kraantjeswater & MyFontinet waterfilter; een supercombinatie!

Vergeet niet om regelmatig een heerlijk glas gefilterd water te drinken ;)

Het is niet enkel je dorst dat gelest wordt, er zijn tal van voordelen aan het regelmatig drinken van zuiver water.
Het spoelt gifstoffen uit je lichaam door zweet en urine, het verhoogt je energie, het smeert je gewrichten, het versterkt je immuunsysteem, het versnelt je stofwisseling, het zorgt voor een stralende huid en haren, kortom een gezonder lichaam en dan vergeet ik er vast nog enkele. 
En natuurlijk, gezuiverd water is gewoon erg lekker! Santé!

Ontdek onze filters

Drink ik wel genoeg water?

Met dit simpel trucje weet je meteen of je meer water moet drinken of niet. Knijp simpelweg in de huid aan de bovenkant van je hand. Blijft dat even in een plooi staan, dan moet je meer water drinken. Valt de huid onmiddellijk terug op zijn plaats, dan heb je genoeg water gedronken. Simpel, toch?
Bron: Nina

Wie is mijn drinkwaterbedrijf?

Zoek HIER op uw stad, gemeente of postcode welk drinkwaterbedrijf uw kraantjeswater levert. (Voor Vlaanderen-België).
Bron: aquaflanders.be

St. Christiana bronnen

Tijdens een zonnig weekend in de Vlaamse Ardennen kwamen we de St. Christiana bron tegen. Aan het bedrijf in de Rotsestraat zie je het water nog uit een buis uit de muur komen. Dat water is de overloop van het water uit de bron die 230 meter diep ligt. De buurtbewoners komen hier dagelijks water halen met een kan of emmer en gebruiken het om er koffie mee te zetten of te gebruiken in het huishouden. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in gepersonaliseerde, herbruikbare flessen. Het water is erkend door de Hoge Gezondheidsraad.
Bron: nieuwsblad.be

Waterfilter op kot

Wij hebben een kotstudent die veel water drinkt.
In het begin dronk ze op kot in Leuven water uit de kraan, net zoals thuis in Genk. Maar de smaak was volgens haar verschrikkelijk. Ook het slepen van waterflessen naar haar kot vond ze vervelend. Dus zeurde ze ons de oren van de kop voor een Britta waterfilter, want al haar kotgenoten hadden dit.
Na wat opzoekwerk op het internet leek ons dit geen goede oplossing. Ik had gelezen dat de Brita filters snel vervangen moeten worden. Doe je dat niet op tijd dan ontwikkelen zich bacteriën in de filter en dan zijn we nog verder van huis... Op aanraden van een waterexpert hebben we geïnvesteerd in een filter van Myfontinet.
We kozen het Green opzetmodel. Geen gedoe met de kotbaas en het goedkoopste alternatief. Ze is het nu ondertussen al enkele weken aan het drinken.
Eerst was er wel wat gejammer omdat ze plaats moest maken voor de filter aan haar make-up spiegel, maar nu is ze echt tevreden! Vooral de smaak is voor haar een echte verbetering!

Winterwandeling te Spa

Na een prachtige winterwandeling door de bossen van Spa het bronnetje "eau minerale de la Géronstère" gevonden. Beetje jammer dat de analyse uit 1978 stamt...

Eetbaar water?!

Ooho! is een Engels startupbedrijf dat een antwoord zocht op het terugdringen van de wereldwijde, gigantische plastic afvalberg. Een zeer origineel idee werd uitgewerkt.
Zij stellen een nieuw soort waterverpakking voor uit zeewier dat een alternatief is voor plastic flessen. Skipping Rocks Lab hoopt het ecologisch druppeltje uit te brengen in 2017, met proefprojecten gepland voor volgend jaar.

Bezoek de website

Wat kan er precies uit het water gefilterd worden?

De actief koolmantel van de MyFontinet filter haalt resten van opgeloste organische polluenten - zoals afbraakproducten van chloor, pesticiden, herbiciden, medicijnen e.d. - uit het water. Tevens worden zware metalen als lood verwijderd.
Het VITO rapport geeft vanaf pagina 9 een gedetailleerde uitleg.
De membraan microfilter met poriën van 0,15 µm (0,00015 mm) verwijdert 99,9999% van alle bacteriën en resten van vaste afvalstoffen.

Lees meer

Wat met het Vlaamse drinkwater?

Er zijn geen echte Europese normen voor de aanwezigheid van ziektekiemen of micropolluenten in ons leidingwater.
Een verhelderende reportage van Canvas!

Bekijk de reportage

Heerlijk zuiver drinkwater in je motorhome, caravan of boot - Straight from the Tap!

Door blootstelling van de watertank aan warmte en het binnendringen van vuil en bacteriën kan het water bacteriologisch onbetrouwbaar worden.

Lees meer

Wij staan op de gezondheidsbeurs te Gent.

Maak kennis met onze Myfontinet producten op de gezondheidsbeurs te Gent op zaterdag 17 oktober van 11u tot 19u en op zondag 18 oktober van 10u tot 18u.

Lees meer

Wij staan nog tot maandagavond op Mobicar'15.

Fans van toercaravans, stacaravans, motorhomes en meer genieten van de laatste nieuwe modellen en innovatieve producten! Hier stellen wij onze MyFontinet® Camper waterfilter graag aan u voor. Kom zeker eens langs!
Je ontvangt 10% korting indien je een MyFontinet product aankoopt. Geef tijdens de bestelprocedure in het vakje coupon code mobicar15 in. Geniet van dit tijdelijke aanbod tot 31 oktober 2015!

Ontdek ons op Mobicar’15 te Brussel.

Mobicar’15, de internationale beurs voor caravans en motorhomes, vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober 2015. Wij zijn ook aanwezig op Brussels Expo/de Heizel. Maak er kennis met onze MyFontinet Camper!

Meer info over de beurs

3 Euro toegangskorting

Drink zuiver, puur water en geniet!

Zuiver en gezond water drinken heeft enkel voordelen. Water absorbeert voedingsstoffen en verwerkt afval; kortom, water zorgt voor alles wat nodig is om in leven te blijven.
Het onmiddellijk effect: het verfrist, lest je dorst en je kikkert er meteen van op. Wat doet zuiver water met je lichaam? Water:

- regelt de temperatuur van het lichaam
- smeert de gewrichten
- vermindert de belasting van de nieren en de lever
  door het verwijderen van afvalstoffen
- helpt constipatie te voorkomen
- beschermt organen en weefsels

Installatie aan huis in Belgisch Limburg en Vlaams Brabant.

Vanaf nu kan je in Belgisch Limburg of Vlaams Brabant je inbouwtoestel - MyFontinet Pure F of MyFontinet Classic - laten installeren door een ervaren vakman!

Lees meer

Heerlijk wandelweekend!

Tijdens een wandeling in de mooie Voerstreek te Sint-Pieters-Voeren ontdekten we een bronnetje. Zou het water drinkbaar zijn of niet?

Prikkel je zintuigen - geniet extra van een heerlijk kopje koffie of thee!

We horen na bevraging bij onze klanten dat smaakverbetering één van de redenen is in het aankopen van een MyFontinet filtersysteem. 
Soms proef je het verschil heel sterk, soms minder. Afhankelijk van waar je woont wordt het water meer of minder behandeld (chloor, waterontharders,..).
Door onze duofilter - die geactiveerde koolstof bevat - verbetert de smaak van je leidingwater. Puur water, zonder reststoffen van metalen, medicatie en meer laat jouw koffie of thee eindelijk helemaal tot zijn recht komen. Heerlijk!

Warm!

Alweer een heerlijke zomerdag vandaag, ideaal voor een uitstap naar een zwemvijver in je buurt!
Vergeet niet je herbruikbaar flesje gefilterd water mee te nemen.

Meer info: www.kwaliteitzwemwater.be

Zomeruitstapjes!

Heb je altijd al eens kapitein willen zijn van een elegante fluisterboot? Hou je van een dagje varen in de natuur of wil je Gent eens verkennen op een zeer originele manier?
Je hebt geen vaarbewijs nodig om aan het roer te staan en voor de durvers die al eens een duikje durven wagen is er een opstaptrapje voorzien.

Meer info: www.meandering.be

Lekkere waterijsjes

Een heerlijk ijsje op basis van zuiver water en lekker fruit. Zeer verfrissend voor op een warme zomerdag op je terras van te smullen. Een gezond alternatief, de kids kunnen zelfs mee helpen in het maken ervan. Smakelijk! 

Het recept vind je hier.

Overnachten op het water; heerlijk!

Voor een unieke overnachting stem je af op het Zilvermeer in Mol. Daar kun je voor € 60 per nacht met vier personen logeren op een vlot! Je kampeert in de ongerepte natuur zónder zelf een tent te moeten opslaan en slaapt als een roos al dobberend op het water.
Meer info vind je hier.